Solid- czyli minimalna ilośc bieli u kolorowego bulla
Z racji tez tego ze sama mam solida to ciekawi mnie ten temat, więc napisze ile ja na ten temat wiem a chetnie dowiem się wiecej
Solidów jest dośc mało, mało się ich widzi i na wystawach i na ulicy. Umaszczenie takie powstaje z krycia dwóch kolorowych psów, podobniez nie jest to zbyt cenione umaszczenie w hodowlach, ponieważ solid "blokuje" biały kolor i nigdy po solidzie, obojętne z jaką suką nie bedzie białych maluchów.
Nie wiem na ile mogę sobie pozwolic z wklejaniem cudzych zdjec solidów na forum więc dam na poczatek tylko swojego
_____________________________ Cerberka już nie ma, została Negra i Landrynka... 1.01.2018 do rodziny dołączył Crimson
a ja Cześka (Percego) pokochałam za ruch - on idzie tak, ze przednimi łapami to aż sobieoczy zasłania- hehe
No a drobny jest mimo wyszczuplającej czerni
a ja Cześka (Percego) pokochałam za ruch - on idzie tak, ze przednimi łapami to aż sobieoczy zasłania- hehe
czy to To twoje słowa były, że Cocolina ma wykrok po tatusiu?
ale on nie czarny tylko pręgowany
jest urodziwy i proporcjonalny, ma piekna glowe, z tym ze w porownaniu z , jak to ktos okreslil ostatnio niezbyt grzecznie , "angielskimi knurami" wygląda nie wyglada najmocniej.
widziałam go w nowej rudzie dwa lata temu chyba albo cos ponad. rzeczywiscie wygladal wtedy kiepsko. teraz wyglada o niebo lepiej co nie znaczy ze to mój ideal bula
hmm,to ja chyba cos nie rozumiem
dwa lata temu percy byl juz (dobrze) doroslym bullem,co sie moglo zdazyc przez te dwa lata?mogl albo schudnac albo przytyc,bo napewno nie dostal lepszej glowy,lepszej kosci
no ale to czeski pies to wszystko jest mozliwe,jak w filmie
_____________________________ ... podpisuj dni imieniem swym ...