To jest sytuacja, która się może zdarzyć każdemu kto ma psa polującego na koty. I tak na prawdę oprócz umiejętnego przyduszenia psa, żeby szybko wypuścił niewiele da się zrobić. No chyba, że ktoś ma świetnie wyuczoną komendę puść, ale przy takim nakręceniu może niezadziałać.
Tego właściciela ewidentnie przerosła sytuacja i zamiast rozwiązać problem tylko dokładał do pieca.
Komentarze pod artykułem jak zwykle na poziomie...
_____________________________ Nie jestem Super Nianią...nie cackam się i jak trzeba to przyp....lę!
Odrywam sie od stada,obok siadam, w owczym pędzie giną owce, a ja schodzę na manowce...
Jest tylko jedna wina. Właściciela. Za brak kagańca. Mam takiego samego piźniętego psa na koty i inne zwierzątka, psy, ptaszki, itp. bez kagańca od ostatniego ataku nie wychodzi na spacer.
nie wiem czemu, ale nie jest jakos popularne u właścicieli terierów (wszelkich) noszenie "klepki"
break stick-a czy jak tam zwał...
przy dużym terierze wystarczy pare sekund i pysk otwarty bez robienia krzywdy psu, kotu, bez szarpania itp
mając psa, trzeba mieć pojęcie jak zareagować w podobnych sytuacjach, albo permamentnie nosić kaganiec
albo najlepiej psa nie mieć w ogóle
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 12:14
ten typ boi się własnego psa czy tak panicznie boi się kotów
Może za jakiś czas spotka tego typa taki sam los jaki zgotował temu kociakowi, dorwą go w jakiejś bramie i zrobią z nim porządek
nie wiem czemu, ale nie jest jakos popularne u właścicieli terierów (wszelkich) noszenie "klepki"
break stick-a czy jak tam zwał...
mam go, ale jego praktyczne użycie to to nie jest kilka sekund, zwłaszcza jak jesteś w powyższej sytuacji sam a pies pomiata innym zwierzakiem. Utrzymaj psa, traf w pysk i zrób to tak, żeby samemu nie oberwać np. od kota...
W teorii wszystko jest proste
_____________________________ Nie jestem Super Nianią...nie cackam się i jak trzeba to przyp....lę!
Odrywam sie od stada,obok siadam, w owczym pędzie giną owce, a ja schodzę na manowce...