Witam, do tej pory sama próbowałam dbać o swojego bulka (szczotkowanie, mycie), jednak jest z tym problem, bo pies nie bardzo chce współpracować i nie mogę go porządnie wykąpać, czy warto udać się do psiego salonu? czy na lato robicie coś z sierścią bulków (słyszałam że można ją nieco przycinać golarkami)? czy ktoś korzystal z uslug tej firmy? jestem z krakowa, więc proszę o lokalne salony
Niektórzy nawet krótkowłose psy golą na milimetr,żeby nie mieć kudłów w domu,ale primo,to szybko odrasta, a po drugie primo,skoro pies nie lubi zabiegów,to takiego na stoliku gromerskim z brzęczącą maszynką,tym bardziej nie polubi. Kup EzzyGroom i dużo smaczków. Przywyknie.
Od pewnego czasu korzystamy z usług groomera przed wystawami/. Inna sprawa, że nasze psy bez problemu poddaja się wszelkim zabiegom i sa wzorowymi klientami. Serdecznie polecam taka usługę przed wystawą. Fenisław Nieszczególny wygladał jak lala. Odpowiednio dopasowane kosmetyki i profesjonalna kapiel, odżywki i suszenie profesjonalną suszarką zdziałały cuda. Normalnie młodzieniaszek. Teraz następne psy mają obiecane takie zabiegi. Starzy ludzie już jesteśmy i ta opcja jest bardzo dobra, zwłaszcza jak kilka psów do wyprania i przerobienia na bóstwa.