11 zastępów strażaków gasi pożar hali sportowej w Łodzi
Płonie dach hali sportowej przy ul. ks Skorupki w Łodzi. Ogień gasi jedenaście zastępów straży pożarnej - poinformował rzecznik prasowy łódzkiej straży pożarnej Jacek Szeligowski. W pożarze nikt nie ucierpiał.
Sytuacja jest już opanowana, trwa dogaszanie płomieni - powiedział Szeligowski. Według rzecznika spłonęło około 150 m kwadratowych poszycia dachu. Od jakiegoś czasu trwały tam prace dekarskie i to one były prawdopodobnie przyczyną pożaru.
Tuż przed godz. 13 wybuchł pożar na dachu hali MOSiR w Łodzi przy al. Politechniki. Strażacy powoli opanowują sytuację. Ewakuowano kilkadziesiąt osób, nikt nie ucierpiał
a to jest wogóle bardzo blisko mnie ta hala, kiedys w galerii tu na fo takie zdjęcia nocne dałam Cerbera z reflektorami - no to właśnie ze skwerku co jest pod tą halą, bo ja tam czesto z psami chodze
_____________________________ Cerberka już nie ma, została Negra i Landrynka... 1.01.2018 do rodziny dołączył Crimson