Polish English Belarusian Bulgarian Czech French German Russian Romanian Slovak Ukrainian Hungarian
Bulterier - forum o rasie   Bulterier - forum o rasie

bulterier, bullterrier, bull terrier
Poprzedni temat «» Następny temat
Ostrzeżenie - szukają psów do walk skopiowane z dogomani...
Autor Wiadomość
#CHI
Stały Bywalec

Piwa: 105/202

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 20:01
   Ostrzeżenie - szukają psów do walk skopiowane z dogomani...

Kopiuję z dogomani:

Ostrzeżenie !

Przekazano mi wiadomość by uważać na rodzinę prawdopodobnie Romów mieszkających na południu Polski a dokładniej z TARNOWA.
Wyszukuje ona psy na portalach aukcyjnych, w schroniskach i w innych możliwych miejscach gdzie są one oddawane praktycznie za darmo.

Stawia na konkretne PSY RASY AMSTAFF I ROTTWEILLER, Ich Cel to WALKI PSOW I SZKOLENIE DO WALK

W ZAGROŻENIU MOGA BYC TAKZE INNE BULLOWATE ale tez i BOKSERY

Mimo, iż są z południa Polski szukają nawet w Warszawie. Dlatego bardzo ważne jest, by to ostrzeżenie trafiło w każdy zakątek Polski do wszystkich osób, które mogą im przeszkodzić.

Jedna z dogomaniaczek (basiagk) trafiła do tej rodziny w celu przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. Czujna postawa i odpowiednia rozmowa wyjaśniły wszystko. Rodzina przyznała, że jak nie zaadoptują tego psa to na allegro maja upatrzone inne. Członek tejże rodziny podjął temat psich walk wykazując się na ten temat wiedzą. Wiedzą, której nie posiada osoba niemająca styczności z takimi rzeczami. To nie była wiedza czysto teoretyczna wyczytana na Internecie czy zasłyszana w radiu….

Zacytuję teraz osobę, która była na tej wizycie przedadopcyjnej:

„Byłam u nich na wizycie przedadopcyjnej. Rodzina tak na oko romska, mieli już 2 nakazy eksmisji. Rotacja psów w ich domu była duża. Mieli dziadka, po którego śmierci zostały dwa kundelki. Chcieli je uśpić ale dozorczyni wybłagała moją sąsiadkę zęby wzięła jedna sunię. Gdy ta tam poszła, dzieciak właśnie kopnął suńkę, a ten niby amstaff psisko miało z 80 kg, o którym ci opowiadano leżał na zanieczyszczonej szmacie, robił pod siebie. Podobno ostatnio był tam jakiś szczeniak ale już zniknął. Te rzeczy wiem od sąsiadki bo ona zna tę rodzinkę. Błagała mnie żeby im żadnego psa nie dawać, bo psy są okropnie traktowane. A moje spostrzeżenia. Chłopak niestety wygadał się na temat kumpli którzy organizują walki psów na działkach. Opowiadał, że niby uratowali sunię amstaffke przed śmiercią ale oddali ją kumplowi na rozmnażanie a gdy opowiadał o tym wielkim amstaffie jak go tresował wspomniał o biciu smyczą. A alarm wszczęłam, bo pokazali mi inne psy które szukają na allegro gdyby ta adopcja nie doszła do skutku. Wyszukałam ludzi i daje wszystkim znać. A o krakowskim schronie mówił szczególnie, że tam dzwoni i pisze ale nikt nie odpowiada. Uwaga! Ci ludzie bardzo dobrze grają!”
Końcówka ich numeru telefonu …..225

Nie bądź bierny/-a i przekaż tę wiadomość dalej.
Tu chodzi o życie naszych mniejszych braci!!!!!!!

Zainteresowanych dokładniejszymi danymi na temat opisanej rodziny udziela Basia pod adresem mailowym: basiagk@gazeta.pl
 Autor postu otrzymał 2 piw(a)

Więcej szczegółów
Wystawiono 2 piw(a):
#Bull Position, misiek
#Bull Position
Bulomaniak
I LOVE BULLTERRIERS

Piwa: 580/645

Mł Ch.Pl, Ch.Pl, V-c...
GEMBALLA Dziedzictwo ...
bulterier standardowy suka

Wysłany: Sro Sty 14, 2009 14:45

Sytuacja nienormalna, człowieki są nienormalni :-? , Boże , że nie ma prawa na takich !!!
Dopiero co przeczytałam stary artykuł w Polityce i komentarze pod nim. :zly:

http://www.polityka.pl/sz...1137,261694,18/
Zastanawiam się , czy nie byłoby lepiej dla rasy gdyby jej hodowanie wymagało zgody specjalnych organów, tak jak to było u Niemców. Każdy kto chciał mieć psa, musiał przejść testy i oczywiście zapłacić duże pieniądze :-D , tym samym spadlaby tak wielka popularnośc rasy, szczególnie w pseudohodowlach. :-? Możnaby walczyć wreszcie z nimi!

Rozrabiaraa
Zaangażowany
Kala & Prezes

Piwa: 12/16

Wysłany: Sro Sty 14, 2009 14:48

Porozmawiam dzisiaj z kumplami Ciawusami :) na pewno się znają :) a Miliano, Andzelo i Dzamil napewno sie wstawia za mna ;)

POSTAW MI PIWO ! ODWDZIęCZę SIę ;p

*Moniq
Bulomaniak

Piwa: 465/522

Wysłany: Sro Sty 14, 2009 14:58

Rozrabiaraa napisał/a:
Porozmawiam dzisiaj z kumplami Ciawusami :) na pewno się znają :) a Miliano, Andzelo i Dzamil napewno sie wstawia za mna ;)

Że o co chodzi Karolina? Nie bardzo rozumiem ....

^Buteo
Moderator

Piwa: 483/252

Gwynsel CYMRU FACH at...
bulterier standardowy pies

Wysłany: Sro Sty 14, 2009 15:09

to chyba imiona jakis psow ;)

dragonh3art
Admin
Negra & Landryna & Crimson

Piwa: 1407/2483

CRIMSON HEART Bule z ...
bulterier standardowy pies

Wysłany: Sro Sty 14, 2009 15:11

Buteo napisał/a:
to chyba imiona jakis psow ;)

nieee :P to Cygańskie męskie imona ;)

Ruda
Zaangażowany

Piwa: 13/18

Wysłany: Sro Sty 14, 2009 16:57

U mnie w mieście jest facet który szkoli swoje psy do walki. W tym celu potrzebne są mu inne psiaki. Za pośrednictwem miejskich pijaczków, wyłapuje włóczące się psy lub takie bez opieki i rzuca swoim do zabijania.
Właśnie w taki sposób, mało nie zwineli mi Safiry. Chłopaki poszli po żarcie, a Safior została sama pod sklepem. Jakiś menel próbował ją odpiąć ze smyczy, dobrze że Safior zaczeła szczekać a potem go capneła w rękę. Została uratowana, ale tak sobie myślę, że jak to byłby Bolek to by z tym pijaczkiem poszedł bez gadania.

*Moniq
Bulomaniak

Piwa: 465/522

Wysłany: Czw Sty 15, 2009 13:39

Ah ten łatwowierny Bolek ;-)

pinoxxx_jcp
Początkujący

Postawił 3 piw(a)

Wysłany: Sro Sie 12, 2009 15:13

dajcie mi tutaj ich wszystkich to ja ich tym razem przeszkole... ludzie to mają nasrane w głowach... słowo daje

PaniusiaBulusia
Stały Bywalec

Piwa: 27/151

Wysłany: Pią Sie 14, 2009 01:43

Bull Position napisał/a:
Sytuacja nienormalna, człowieki są nienormalni :-? , Boże , że nie ma prawa na takich !!!
Dopiero co przeczytałam stary artykuł w Polityce i komentarze pod nim. :zly:

http://www.polityka.pl/sz...1137,261694,18/
Zastanawiam się , czy nie byłoby lepiej dla rasy gdyby jej hodowanie wymagało zgody specjalnych organów, tak jak to było u Niemców. Każdy kto chciał mieć psa, musiał przejść testy i oczywiście zapłacić duże pieniądze :-D , tym samym spadlaby tak wielka popularnośc rasy, szczególnie w pseudohodowlach. :-? Możnaby walczyć wreszcie z nimi!

:mysli: hmmm..... to nie jest takie proste, bo kazdy psiak bez rodowodu(metryki) w swietle prawa jest kundlem... A kundla w typie danej rasy kazdy miec moze niestety :zalamany: :bezradny:
10 

Wyświetl posty z:  
Odpowiedz do tematu