Dodatkowo duńczycy napisali, że mają bardzo szcegółowe kontrole na granicy i jeśli tylko coś wyjdzie nie tak z papierami to mogą im ( jak w Szwecji ) zabrać psa prosto do uśpienia, bez możliwości cofnięcia się za granicę.
Dlatego ja ich rozumiem, to jest za duże ryzyko.
A z firmą DORCEL też sie kontaktowałam, dostałam namiary od Witka i faktycznie fachowi i zorientowani w sytuacji.
_____________________________ Nie jestem Super Nianią...nie cackam się i jak trzeba to przyp....lę!
Odrywam sie od stada,obok siadam, w owczym pędzie giną owce, a ja schodzę na manowce...
Do Meksyku o ile wiem psy nie moga być przesyłane cargo tylko jako bagaż z człowiekiem dlatego latwiej wysłać do Stanów i stamtąd odebrać psa i z nim lecieć do Meksyku.Ja nie mam dobrych doświadczeń z Meksykiem mój pies wyjazd na swiatówke zakończył na Okęciu bo się okazało ze biorą na pokład psy które razem z klatką nie waża więcej niż 65 kg,a mój bez klatki więcej ważył.Więc poleciałam bez psa potem próbowałam czy psa mogą mi dosłac cargo własnie przez Leszka i okazalo sie ze Meksyk zwierzat cargo nie wpuszcza.W sumie potem jak w Paryzu ogladlam w jakich warunkach psy sa pakowane na paletach do samolotu,trzymane w sloncu na plycie,to sie cieszylam ze wrocil na wioche.
Od dzisiaj Dania wprowadzila kontrole na granicy z Niemcami.