Ch. Rocky Tops Sundance Kid, po domowemu Rufus urodzony 8 kwietnia 2000r - rudy pies, to najbardziej utytułowany bullterrier w historii rasy, troche z jego osiągniec
- Number 1 colored bull terrier in breed for past five years.
- The Silverwood Trophy winner, 2001.
- Bull Terrier Club of America National Specialty winner, 2002 and 2004.
- Bull Terrier Fanciers Association of Canada, Bronze Trophy and National Specialty, 2003.
- 31-time winner of All Breed Best in Show.
- Bronze Trophy
- BTFA Nat. Specialty Canada
- BTCA National Specialty Winner (2x)
- Multiple Winner of the Pedigree & Eukanuba Championships
- Am. Champion, R.O.M.
kariere wystawowa zakonczyl wygrywajac BIS na Westminster '06 - ogladalam go na filmiku, na stonie Westminster Kennel Club, najpierw w rasie a potem w wyborze BIS. Powiem szczerze, ze chodziaz nie mam sedziowskiego oka, to zwrocil moja uwage, gdy ogladalam ocene w ringu bullow, no a potem wygral A jak obejrzalam BIS, to nie moglam uwierzyc gdy wygral (przewaznie wygrywaja albo male, albo wielkie kudlate pieski, wyczesane i/albo fantazyjnie obciete ), ale oczywiscie strasznie sie cieszylam. I naprawde mi sie podobal, ale potem na jakims forum zobaczylam duza krytyke na jego temat, zwlaszcza jesli chodzi o przedpiersie (faktycznie wyglada jak u indyka jakiegos ) i kolana (a wlasciwie ich brak...). No, ale za to glowka bardzo mi sie podoba I w ruchu tez wygladal ladnie (jak dla mnie oczywiscie )
tak to jest, co kraj to obyczaj jak sie dluzej przygladam tym zdjeciom, to stwierdzam ze najbardziej podoba mi sie jego glowa w profilu, z frontu juz nie bardzo (choc zostala przez sedziego na westminster uznana za "idealnie jajowata"), jak mowilam wczensiej - przedpiersie wyglada coanjmniej paskudnie, cialo ogolnie na niektorych fotkach prezentuje sie ladnie a na niektorych nie....
Widziałem psa ostatnio w jakims programie TV i nic po za głową w nim fajnego się doszukac nie mogę, nie skarzony wysiłkiem fizycznym z kanapy do miski i spowrotem, nie jest to shitsu wypadało by żeby jakiś zarys mieśnia był
ja widzialam go na zywo i rok wczesniej zrobil na mnie ogromne wrazenie, w roku,w ktorym wygral juz mniej jednak i tak fajnie ze wygral bulek....co do handlingu to nie zwracalam uwagi ale niedlugo wybieram sie na lekcje handlingu do specow i jestem ciekawa co bedzie bo nigdy wczesniej nic nie wystawiam
Z profilu ma dziwną bardzo te klate, najpierw myslałam, ze to fotomontaz, ale on rzeczywiscie ma taką klate.
No to pierwszy raz widze bulla z taką klata z boku, ale nie podoba mi sie, dziwnie to wygląda troche, tak sztucznie, gdyby nie ta klata taka, to by mi sie podobał
_____________________________ Cerberka już nie ma, została Negra i Landrynka... 1.01.2018 do rodziny dołączył Crimson
no coz,zdjecia to tylko zdjecia a jeszcze ten amerykancki sposob wystawiania w podciagnietej ringowce
pies o urodzie napewno kontrowersyjnej ale dal duuuuzo wartosciowego potomstwa
_____________________________ ... podpisuj dni imieniem swym ...