Chcielibysmy dowiedziec sie czegos wiecej o tej suni...przede wszystkim o stanie jej zdrowia..poniewaz uslugi weterynaryjne w Szwecji sa niesawowicie drogie,o czym sami sie przekonalismy...za np.wyciecie wrosnietego paznokcia zaplacilismy na polskie 800zl plus leki i reszta badan...dwa rentgeny,lewatywa,gastroskopia,pobranie krwi i ocena stanu zdrowia psa oraz plukanie zoladka...zaplacilismy 8500zl...czyli sumy nie do pomyslenia....schorowanego psa tez za bardzo bysmy nie chcieli poniewaz nie stac by nas bylo na ciagle leczenie...Mam nadzieje,ze zrozumiecie o co nam chodzi
rozumiemy zwłaszcza że Szwecja daleko i trudno byłoby wam pomóc w razie jakis kłopotów... ale spokojnie ja myślę że jesli chcecie przygarnąć bulka to jest to możliwe ale trzeba to przeprowadzić z niezwykłym rozsądkiem i ostrożnością wlaśnie ze wzgledu na miejsce waszego zamieszkania... choć do Malmo to ja bym się akurat chętnie wybrała w przyszłym roku na zawody jeździeckie więc kto wie
Jeśli nie ta sunia to może jakaś inna bedzie bardziej odpowiednia w waszej sytuacji poczekajmy aż solidka bedzie sprawdzona i wtedy można dalej myśleć
Legalizacja to nic innego jak pieczatka ,ktora wstawia w paszport dla zwierzaka INSPEKCJA WETERYNARYJNA zaraz po otrzymaniu pozytywnych wynikow krwi...czyli wyniku powyzej 0,5...dzieki tej pieczatce i oczywiscie pozytywnym wyniku badania krwi piesek spokojnie wjedzi na teren szwecji
_____________________________ Przyjaciel na zawsze!!!!
Legalizacja to nic innego jak pieczatka ,ktora wstawia w paszport dla zwierzaka INSPEKCJA WETERYNARYJNA zaraz po otrzymaniu pozytywnych wynikow krwi...czyli wyniku powyzej 0,5...dzieki tej pieczatce i oczywiscie pozytywnym wyniku badania krwi piesek spokojnie wjedzi na teren szwecji
W Polsce tego wpisu do paszportu, na podstawie certyfikatu badania przeciwciał, dokonuje po prostu uprawniony weterynarz.
Jeśli Lexus ma polski paszport, to na stronach 8 i 9 jest miejsce na wpisy, dotyczące testów serologicznych na wściekliznę. Wpisuje to, na podstawie certyfikatu z Puław lub z Niemiec lub z innego uprawnionego przez UE laboratorium, upoważniony lekarz weterynarii. Lista lekarzy upoważnionych do pobierania krwi na testy serologiczne i jednocześnie mających prawo dokonywania tych wpisów w paszporty jest umieszczona na stronach Państwowego Instytutu Weterynarii.
http://www.vetpol.org.pl/...o%20Szwecji.doc
Tu też nie nazywaja tego legalizacją, tylko wpisem do paszportu.
jezli spojrzysz uwarznie w paszport to na 22 stronie masz cos takeigo jak legalizacjia!!I wystawia to powiatowy lekarz weterynarii!!Dzien przed opuszczeniem kraju sie po to jedzie i nie pamietam,ale chyba rowniez dzien przed pies musi byc odpchlony i odkleszczony.A to o czym piszecie na 8 badz 9 stronie to wystawia to lekarz wetrynarii uprawniony do tego tak jak piszecie. Prosze spojrzec na 22strone w paszporcie.
_____________________________ Przyjaciel na zawsze!!!!
Chcielibysmy dowiedziec sie czegos wiecej o tej suni...przede wszystkim o stanie jej zdrowia..poniewaz uslugi weterynaryjne w Szwecji sa niesawowicie drogie,o czym sami sie przekonalismy...za np.wyciecie wrosnietego paznokcia zaplacilismy na polskie 800zl plus leki i reszta badan...dwa rentgeny,lewatywa,gastroskopia,pobranie krwi i ocena stanu zdrowia psa oraz plukanie zoladka...zaplacilismy 8500zl...czyli sumy nie do pomyslenia....schorowanego psa tez za bardzo bysmy nie chcieli poniewaz nie stac by nas bylo na ciagle leczenie...Mam nadzieje,ze zrozumiecie o co nam chodzi
To czemu sie nie ubezpieczycie? Edek w Szwecji ma ubezpieczenie i za wszelkie "wypadkowe" koszty wlasciciele dostaja zwrot kasy...
W Polsce tego wpisu do paszportu, na podstawie certyfikatu badania przeciwciał, dokonuje po prostu uprawniony weterynarz.
a ten wpis musi byc zalegalizowany na stronie 22-23 przez weta powiatowego... u mnie zajmuje sie tym lekarz ktory wpisuje wyniki w paszport i podpisuje sie pod oswiadczeniem o wysokosci przeciwcial... paszport dostaje juz z wpisem i zrobiona legalizacja...