Baloo ma taki kaganiec. Świetna sprawa, pies normalnie oddycha, ma sporo luzu, dodatkowo kaganiec jest bardzo lekki i ogumowany.
Jednak u nas jest problem, Baloo ma doś mocy łuk i kaganiec zatrzymuje sie za wcześnie na kufie, tym samaym jest za ciasny po bokach. To mankament. Przy doborze musiałby przymierzać kilka rodzajów. Ja kupiłam dla "psa - bulla" no i trochę nie pasuje, choć czasami używamy go.
Ogólnie polecam ten rodzaj kagańca!
_____________________________ Dido .... pierwszy Koleś
Baloo.... mój Psi Anioł-Koleś
Buddy... po prostu Koleś
I zastanawiam się rzeczywiście kaganiec będzie spełniał swoją funkcję (czyli ochrona staruszek przed psem w autobusie :hihi: ), czy aby napewno będzie opierał się tam gdzie powinien, a nie będzie nachodził dalej na oczy.
hmm Ja osobiscie na ("ochrona staruszek przed psem w autobusie") mam dla pieska kaganiec nylonowy. Tez kiedys myslalam nad takim jaki Ty, ale stwierdzilam ze jak ma to byc kaganiec tylko po to zeby ludzie sie nie wtracali to kupilam ten nylonowy. Łatwy w załozeniu i wszedzie mozna go schowac, do torebki nawet do kieszeni
_____________________________ ...Monika...