Wysłany: Pon Sie 08, 2011 09:13
Hinks Bull Terrier - powrót?
Znalazłam w sieci coś takiego:
http://hinksoldtymebullte...ullterriers.htm
Członkowie klubu selekcjonują i rozmnażają bule tak, żeby powrócić do starego typu buli (typu sportowego począwszy od 1850 do 1930 (1950))
Co o tym myślicie?
Z tego co czytałam forum jest tu kilka osób, którym się podoba stary typ bula (łacznie ze mną z resztą), więc może kogoś to zainteresuje. Szczególnie, że patrząc na wizyty z Polski na stronie, było ich całe 33, więc pewnie większość z Was tego nie widziała.
A jak nie to warto pochodzić po stronie (nie ma tam dużo podstron), bo jest trochę fajnych starych zdjęć bulków
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 09:41
Zdecydowanie wolę bulteriera w obecnej odsłonie,jedyne co bym "pożyczył" od Hinks-owych psów to właśnie temperament i bardziej sportowy charakter.
Foto w tej psiej(chyba bulla) czaszki na stronie w tle to przegięcie jakieś,kosmiczny przodozgryz
jak miałby wyglądać taki pies na żywo |
A fotki pozostałych psów kojarzą mi się z pitbullami typu game.
Maksymalnie wyżyłowane,najczęściej lżejszego typu,hodowane pod względem "użytkowym"...
# 2
Ostatnio zmieniony przez Piotr1981 Pon Sie 08, 2011 09:46, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pon Sie 08, 2011 09:46
http://hinksoldtymebullterriers.webs.com/ tutaj zdjecia rozwoju czaszki, wygląda na rozwój bula czaszki jednak,
a ta ostatnia wygląda na czaszkę psa na zdjęciu poniżej.
Jasne, że to może być photoshop, ale nie widzę sensu podrabiania czachy.
tam to sa chyba jamniki na dlugich nogach a nie bulteriery
mi sie zdecydowanie nie podobaja zeby bulki byly toszke bardziej na sportowo to tak, zeby bardziej szly w miesnie a nie tluszczyk ale jeli przez to maja byc podkasane jak wyzly to nie dziekuje
jeśli ktoś widział miksy bulla z astem bądż pitem, to szczenieta z takich skojarzen sa własnie bardzo podobne do tego pierwotnego bulla, na bull-bazarku było kilka takich psów, a jednego z tych adopciaków udało mi sie poznac osobiscie, był to biały Solo Magdy Zmiji - pies z duzymi sukcesami w sportach, szkoleniach min. PT, IPO i widziałam nawet próbkę jego możliwosci na zywo - rewelacja - czegos takiego z bullem sie nie zrobi - a wyglądał dokładnie tak jak bulterier hinksa ze starych fotografi
_____________________________ Cerberka już nie ma, została Negra i Landrynka... 1.01.2018 do rodziny dołączył Crimson
Nie obraź się Liger ,ale te psy na podanej przez Ciebie stronie są ... hmm jak dla mnie brzydkie i nijak nie pasują mi wyglądem. Mam nadzieję ,że bulteriery będą wyglądać nadal tak jak wyglądają .
Cytat:
A fotki pozostałych psów kojarzą mi się z pitbullami typu game.
Jakoś także miałam skojarzenia idące w tym kierunku ...
Szczupłe i wysportowane bulteriery także się zdarzają i nie trzeba do tego się uwsteczniać .