i dla szczeniaka jeszcze zamówiłam, ale jeszcze nie przyszła, ale taką pomarańczową https://www.aliexpress.co...2826705722.html (rozmiar S na oko dla 2,5-3 mies glutka, który przyjedzie dopiero na przełomie roku)
Obroze mają trzy przełączenia rodzaju świecenia - pulsacyjne wolne, pulsacyjne szybkie i stałe podświetlenie, ustawiam na stałe
Jesli chodzi o te obroże, to ja do nich smyczy sukom nie dopinam, uwazam że zbyt delikatne są aby utrzymac TTB jak się mocno szarpnie, jako drugą obroże dokładam... tak na wieczór są naprawde super i polecam, ale najlepiej bezpośrednio z Aliexpressa, po co przepłacac 10 razy, producent jest i tak ten sam - chinski
_____________________________ Cerberka już nie ma, została Negra i Landrynka... 1.01.2018 do rodziny dołączył Crimson
dragonh3art, ładnie te materiałowe świecą, u mnie jednak nie tak fajnie, więc najlepsza u nas to plastykowa, którą się ładuje. Jeszcze kilka zamówiłam i czekam,
z tych naszych - ta niebieska świeci mocniej od różowej, ze normalnie oświetla ziemię jak latarka (co widać nawet na zdjęciu), od początku tak było, może kwestia koloru i użytych diod, bo wszystko wygląda tak samo w obydwu
_____________________________ Cerberka już nie ma, została Negra i Landrynka... 1.01.2018 do rodziny dołączył Crimson
Ja tych miałam 2 - niebieską i żółtą i w obu było tak, że nie świeciły równie mocno na całej długości, tylko bardziej z jednej strony, więc jak suka stała do mnie tą drugą stroną, nie było widać żadnego efektu.
Obroże zaciskowe zostały stworzone specjalnie z myślą o rasach, które mają większą szyję niż głowę, albo po prostu dla tych psiaków, które opanowały sztukę uwalniania się ze standardowej obroży z klamrą.
Co więcej świetnie nadają się do szkolenia i pracy z psem. Mechanizm zaciskowy delikatnie zmienia swoje położenie w momencie, kiedy pies zaczyna ciągnąć, aby zacisk poluzował się, pies musi zrównać krok z nami. Takie rozwiązanie jest bezpieczne zarówno dla psa jak i właściciela