Witam wszystkich mam takie pytanko bo od tygodnia posiadam Bula i po założeniu mu obroży ciągle się drapie czy to normalne że nie jest przyzwyczajony i dla tego. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki na temat wychowania i postępowania to mój pierwszy bull wcześniej miałem suczkę amstaffa ale już odeszła Pozdrawiam wszystkich
Cześć. Wiesz co nasza Koka też się cały czas drapała w szyję przy obroży, myślałam, że z obrożą coś nie tak, kupiłam nową ale było to samo. Ciężko było normalnie spacerować. My kupiliśmy szelki, w szelkach już się nie drapie a i nam łatwiej ją ciągnąć gdy się zapiera lub kierować nią gdy spacerujemy.
ja na poczatku zakladalam obrozke na kilka godzin i zdejmowalam. po pewnym czasie psiak sie przyzwyczail. teraz i tak obroze zakladam tylko jak wychodzi na spacer. w domu zawsze jest bez obrozy.
przyzwyczai sie - powodzenia
Cześć. Wiesz co nasza Koka też się cały czas drapała w szyję przy obroży, myślałam, że z obrożą coś nie tak, kupiłam nową ale było to samo. Ciężko było normalnie spacerować. My kupiliśmy szelki, w szelkach już się nie drapie a i nam łatwiej ją ciągnąć gdy się zapiera lub kierować nią gdy spacerujemy.
Moja Yaga "zdrapała" 1 obrożę w 3 dni. Nosi obrożę od 3 tyg. Drapać się drapie, ale coraz rzadziej. Zapomina ,że coś na karku jej leży . Na spacerze nawet jako -tako. Myślałam , że będzie gorzej. Pozdrawiam