Może ktoś robił badanie BEAR u szczeniaków na początku 7 tygodnia i mógł się podzielić informacjami? Czym bliżej terminu naszego badania tym bardziej się denerwuję czym uśpić maluszki, jak je przetransortować..
Poprawiłam tytuł tematu bo była literówka.MOD
# 1
Ostatnio zmieniony przez KG Sro Kwi 15, 2009 22:58, w całości zmieniany 1 raz
W zasadzie najwiekszy problem to problem logistyczny heh.Ja jechalem z Poznania do Wroclawia i tylko z trojką. Usypia Vet i to oj juz musi wiedziec czym i jak najlepiej. Z tego co pamietam to dostaly "głupiego jasia" - wszystko obyło sie bez problemowo !
Trzymam kciuki za Twoje maluchy !
wsadzasz do transportera, bierzesz miske z woda i podklady takie jak do porodu i w droge
jechalam z Leszna do Bydgoszczy z labkami na przeglad, z Leszna do Wrocka z bullkami na baera - zero problemow po drodze...
wet da glupiego jasia, zrobi badanie, poczekacie az sie gnojki wybudza i do domu - wez ze soba transporter do kliniki bo jak sie banda rozlezie po poczekalni to nie ogarniesz
Może ktoś robił badanie BEAR u szczeniaków na początku 7 tygodnia i mógł się podzielić informacjami? Czym bliżej terminu naszego badania tym bardziej się denerwuję czym uśpić maluszki, jak je przetransortować..
Badane były 4 mioty w wieku:
8 tyg, 7 tyg i 6 tyg- była to spora liczba to dr Niedzielska przyjechała z asystentem do zaprzyjaźnionej kliniki w Bochni- więc problem transportu odpadał- szczeniaki w kontenerkach grzecznie czekały na swoją kolej.
Odnosnie premedykacji- wszystko pod kontrolą- najpierw badanie osłuchowe serca, ważenie, oglądanie wziernikiem kanału słuchowego,a potem premedykacja odwracalna (tzn. po zakończeniu badania- dostawały tzw. wybudzacz).
Bezpiecznie i bezproblemowo- polecam, bo da się to zorganizować.
P.S. Yoki i jak? zbadałaś? jeżeli tak, to podaj jak to logistycznie rozwiązałaś- myślę, że będzie to dużym ułatwieniem dla innych na przyszłość.