|
|
|
|
|
ALBUM Z BULAMI - wydanie piękne, ekskluzywne i cieszące oko |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 12:09 |
|
ALBUM Z BULAMI - wydanie piękne, ekskluzywne i cieszące oko
|
|
Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem zrobienia i wydania albumu z bulterierami. Pięknie wydanego z doskonałej jakości zdjęciami. Twarda oprawa, papier kredowy, pełny kolor.
Są albumy z górami, morzami, końmi i różnymi psami. A mi się marzy album tylko z bulterierami. Co roku powstaje kalendarz, ale spełnia on inną funkcję.
Chciałabym aby to była wizytówka bulterierów. Marzy mi się aby wstęp do takiego albumu napisały dwie osoby - ktoś znany mający bula z miłości do rasy i ktoś kto patrzy na nie fachowy okiem, np. sędzia kynologiczny.
Taki album miałby się opierać przede wszystkim na wysokiej jakości zdjęciach. Niestety z doświadczenia wiem, że zdjęcia przez was przesyłane na kolejne edycje kalendarza są często albo nieostre albo marnej jakości. W kalendarzu, daleko na ścianie tego nie widać, a kiepskie jakościowo zdjęcie można po prostu pomniejszyć. Niestety prawdziwy album takich rzeczy nie wybacza. Zdjęcia muszą być "żyleta" i ogromnej wielkości.
W związku z tym chciałabym te zdjęcia zrobić sama z waszą pomocą. Mam nadzieję, że moje dotychczasowe zdjęcia są wystarczająco dobre, by przekonać was do takiej akcji. Zamierzam pojeździć po Polsce, poumawiać się z Wami na sesje zdjęciowe, tak aby materiał do albumu był najwyższej jakości i różnorodności.
Niedługo będę częstym gościem w Łodzi a stamtąd to już wszędzie blisko .
Mnie się marzy coś takiego, ale może nie ma zapotrzebowania.
Co o tym sądzicie?
--------
Zgłoszenia i wszelkie uwagi proszę na maila:
album@ergiebe.pl
|
Ostatnio zmieniony przez gruza Nie Mar 22, 2009 22:44, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 5 piw(a): #swietliste.cienie, ^Bullwitmo, #Malena, brx13, koleś |
|
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 12:11 |
|
|
|
My jesteśmy bardzo chętne
|
# 2 |
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 12:35 |
|
|
|
Jest zapotrzebowanie!
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 13:33 |
|
|
|
Dla nas, miłośników rasy, to bardzo pożądany pomysł
Myślę, że skoro ma to być profesionalny album, merytorycznie także powienien taki być, czyli kilka mądrych tekstów na ich temat.
Chociaż ja takze widziałabym cos takiego: połączenie zdjęcia, z jakąs sentencją, myślą na temat bulli oczywiście połączone ze sobą logicznie.
Twoje Gruza historyjki połączone z fotografią oddjają taki właśnie klimat.
To takie moje skromne uwagi, bo nie jestem ani fotografem ani poetką
No i określić moze należy wstępnie cenę ok 100-200zł?
Bo ostatnio ogladałam taka encyklopedie PEDIGREE i byla droga, wydana wlasnie cos tak bardziej pod kątem jakości.
Jesteśmy za
|
|
# 4 |
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 14:33 |
|
Re: ALBUM Z BULAMI - wydanie piękne, ekskluzywne i cieszące
|
|
gruza napisał/a: |
W związku z tym chciałabym te zdjęcia zrobić sama z waszą pomocą. Mam nadzieję, że moje dotychczasowe zdjęcia są wystarczająco dobre, by przekonać was do takiej akcji. Zamierzam pojeździć po Polsce, poumawiać się z Wami na sesje zdjęciowe, tak aby materiał do albumu był najwyższej jakości i różnorodności.
Niedługo będę częstym gościem w Łodzi a stamtąd to już wszędzie blisko .
Mnie się marzy coś takiego, ale może nie ma zapotrzebowania.
Co o tym sądzicie? |
Super pomysł
Jak będziesz chciała za modelkę clownika z serduszkiem na tylnej części ciała - znam taką jedną
Piwko przy weekendzie
|
# 5 |
Ostatnio zmieniony przez swietliste.cienie Sob Mar 14, 2009 14:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 14:34 |
|
|
|
super
mam nadzieje, ze w okolice Leszna tez zawitasz
|
# 6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 15:47 |
|
|
|
Bardzo się cieszę, że pomysł się wam podoba .
Co do samego albumu, to myślę, że format w okolicach A4, ok. 100 stron.
Ponieważ to wielkie przedsięwzięcie, myślę potrzeba mi ok. pół roku na same zdjęcia. Chciałabym aby w albumie było jak najwięcej psów no i by zdjęcia były ciekawe.
Jedyne zastrzeżenie to takie, że psy muszą być rodowodowe.
Nie mam żadnych preferencji kolorystycznych, ilościowych ani hodowlanych. Każdy, kto będzie chciał mieć psa w albumie może się po prostu ze mną umówić na spacer.
Psy w albumie będą podpisane.
Jeśli ktoś ma chęć uczestniczyć w tworzeniu albumu i umówić się ze mną na sesję foto to zapraszam na maila:
album@ergiebe.pl
Proszę nie pisać pw, ponieważ sporadycznie je odbieram, kasuję i w ogóle cuda z nimi robię, więc może się okazać, że nie odpowiem. Na maile odpowiadam regularnie.
|
|
|
|
|
Wysłany: Sob Mar 14, 2009 18:09 |
|
|
|
gruza już Ci nie raz mówiłam - jesteś geniuszem!!
ja odczuwam tak ogromną potrzebę posiadania tego albumu, że chyba zemdleje!
już się nie mogę doczekać!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|