Miałam wczoraj "przyjemość" podyskutować z tym panem na fb, zamieszcza na swojej stronce teksty o pseudo, o tym, dlaczego warto kupować z ZKwP, a sam jest zwykłym pseudo i naciąga ludzi. Niestety ma psa z hodowli FCI, który, w sumie, miał być psem na kolano, zarejestrował się sobie w KC i chwali się, że ma "reproduktora z papierami ZKwP" =(
Zarejestrowany jako hodowca..... w Kennel Klubie. Pseudo!
Cybermobbing to przemoc psychiczna, prześladowanie innych poprzez wykorzystanie internetu i jego narzędzi tj.: poczty elektronicznej, witryn, czatów, forów, komunikatorów. Istnieją różne rodzaje wirtualnego prześladowania.
Internetowy mobbing może przybrać formę tzw. „flame”, czyli obraźliwej wiadomości, która prowokuje odbiorcę do negatywnych reakcji.
Sprawca ośmiesza, poniża, upokarza, wyzywa, a nawet straszy i szantażuje swoją ofiarę.
Niebezpiecznym rodzajem internetowej przemocy jest także działanie, które uderza w społeczny wizerunek danej osoby.
Ponadto wirtualna przemoc jest bardziej dotkliwa niż mobbing w rzeczywistym czasie i przestrzeni. Ofiara nie ma często świadomości, że ktoś działa na jej szkodę, bądź nie wie kto jest prześladowcą. Zasięg szykan jest nieograniczony, a brak azylu powoduje poczucie bezradności.
Agresji w internecie sprzyja poczucie anonimowości i bezkarności sprawców oraz fizyczny dystans, z ofiarą nie trzeba kontaktować się twarzą w twarz. Sprawcy są nieświadomi, że anonimowość w internecie nie jest równoznaczna z niemożliwością identyfikacji. Dlatego jeśli groźby wydają ci się poważne, bądź jeśli prześladowanie trwa, zbieraj informacje, maile, adresy stron. Wówczas możesz zwrócić się do policji by pomogła ci ustalić sprawcę, a tym samym wnieść oskarżenie.
Różne formy cybermobbingu można zakwalifikować jako przestępstwa określone w kodeksie karnym (kk) jako:
groźba popełnienia przestępstwa - 190 kk,
zmuszanie do określonego zachowania - 191 kk.
Legalnie działający związek moze pociągnąć do odpowiedzialności prawnej osoby , które szargają jego dobre imię i wypisują w internecie kłamstwa na jego temat
[ Dodano: Wto Sie 25, 2015 13:34 ]
Felly napisał/a:
Niestety ma psa z hodowli FCI, który, w sumie, miał być psem na kolano, zarejestrował się sobie w KC i chwali się, że ma "reproduktora z papierami ZKwP" =(
Nie ma czegoś takiego jak "na kolanko" Tak Posiadam reproduktora z Papierami FCI wraz z umową Jest moją własnoscią Pochodzi z ZKwP I Rejestracja psa zależy od Hodowcy nikt nikogo nie moze przymusić do rejestracji się w zkwp. Skoro zgodnie z Prawem panującym w naszym kraju działają Legalnie inne związki . Więc tym bardziej Pani zdanie nie ma wpływu na to gdzie swojego reproduktora wpisałem
Udokumentowane Pochodzenie
Uwagi obsługi forum:
prosimy o nieuzywanie czerwonego koloru czcionki w pisanych postach, gdyz ten kolor jest zarezerwowany dla moderatora (regulamin)
zdjecia usunieto - Ustawa o ochronie danych osobowych
Buteo
# 3
Ostatnio zmieniony przez Buteo Pią Sie 28, 2015 08:19, w całości zmieniany 2 razy
Tak ZKwP nie każe własnym Hodowcą badać Bo pewnie za dużo by odpadło
Ale ten temat nie tyczy się badań tylko przywitania się . Wiec Niech pani w odpowiednim temacie dyskutuje o tym Czemu ZKwP nie każe badać bulterierów
ZK nie wymaga obowiązkowych badań, ale każdy szanujący się hodowca ma stosowne certyfikaty.
Właśnie sedno sprawy.
Ewentualni kupujący szczeniaki otrzymają wszystko co jest niezbędne I do wglądu co trzeba
A wracając do Związku Jak sie Pani do KC zapisze dowie się wszystkiego co trzeba Ja nie jestem upoważniony do tłumaczenia Regulaminu i statutu związku.
[ Dodano: Wto Sie 25, 2015 20:31 ]
Nati1922 napisał/a:
Nie wierzę w to, co czytam. Czy pan aby na pewno dobrze się czuje?
Ja tak Nie wiem jak u pani . ale u mnie Ok ze zdrowiem