Witam. Mam pytanie kupiłem szczeniaczka bulteriera obecnie ma 6.5 tygodnia i jest malutki jego waga wynosi 2.8kg...
Piesek posiada metryke.
Ojciec FCI matka dobrze zbudowana. W miocie było 9 szczeniąt trzy były jeszcze mniejsze od mojego Pieska... Czy jest to powód do zmartwienia? Że maluch nie osiągnie danego wzrostu oraz wagi? Do ilu miesiecy rosną bulle? Pozdrawiam
# 1
Ostatnio zmieniony przez Morbidek_87 Nie Lis 13, 2016 15:06, w całości zmieniany 1 raz
To co ma zrobić? Bo piecek nie kosztował 500zł tylko 2 tyś... ? karmie go bardzo dobrze ale czy to pomoże żeby urusł do rozmiarów standardowego bulla?? Prosze o pomoc...
[ Dodano: Nie Lis 13, 2016 11:41 ]
Jeśli mówisz ze przekłamany wiek to na ile twoim zdaniem wygląda??
Odrobacz solidnie, zrób pełen program szczepień oraz badanie krwi (biochemia), żeby ocenić jakie ma braki pokarmowe. Skoro wywaliłeś tyle kasy, a masz tak wiele wątpliwości to wszystko wskazuje na to, że ten zakup był nieprzemyślany. Pytasz na forum o to o co powinieneś zapytać osobę od której kupiłeś psa . Być może wystarczy pieska dobrze odżywiać i suplementować, a być może istota problemu jest głębsza, Powodzenia z maluchem. Kochaj go mocno, dbaj o niego, dobrze wychowaj. Żal mi ojca FCI i dobrze zbudowanej matki, oraz tych wszystkich szczeniąt obecnych i przyszłych.
zakup był przemyślany bo bedzie mial bardzo dobrze u mnie tylo zaczeło nie martwić czy własnie nie jest za malutki jak na swoj wiek. Czy jest możliwosć że sprzedawca który ma hodowle wpisuje w metryke date urodzenie wczesniejsza zeby sie szybciej pozbyć maluchów? czy nie ma takiej opcji?
Czy jest możliwosć że sprzedawca który ma hodowle wpisuje w metryke date urodzenie wczesniejsza zeby sie szybciej pozbyć maluchów? czy nie ma takiej opcji?
sprzedawca zrzeszony w tym stowarzyszeniu jak najbardziej mógł zmienić dzień urodzenia szczyla, to nie jest metryka ZKwP tylko świstek papieru nic nie warty
tak jak napisała Kikimora, zrób badania, dobrze karm i go kochaj
tak ta metryka co masz jest nic nie warta w taką metrykę można wpisać co tylko się chce , a jest teraz tak głośno o pseudo ale dalej ludzie myślą że rodowód to każdy taki sam ta jak napisane wyżej zrobić wszystkie badania dbać i kochać
Wydanie psa w wieku 6,5 tygodnia to skandal.
Waga tragiczna.
Ze zdjęć mogę ocenić, że to kruszyna i to osłabiona.
O ile jest zdrowy, to dużo dobrego jedzenia, miłości i konsekwencji w wychowaniu.