Dzisiaj w TVN Uwaga o 19:50 odcinek będzie poświęcony pseudohodowlom.
Bardzo mnie cieszy, że media wzięły się za naświetlanie tego procederu, że pojęcie "pseudohodowla" wejdzie w słownik normalnego człowieka, a nie będzie jak dotychczas funkcjonowało w naszym kynologicznym światku.
Powinni pokazać bardziej szokujący materiał coby gawiedź zobaczyła w jakim stanie potrafią być psy w pseudo, już zdjęcia Amicusa Kamy są bardziej dramatyczne....
Ja jakbym była prostym szarym obywatelem i chciała kupić psa bez rodowodu raczej po tym filmie zdania bym nie zmieniła... Trochę rozczarowałam się materiałem.
Widziałam .
Na stronie Uwagi jest napisane jak kupować psa , żeby nie wspierać procederu PSEUDOHODOWLI.Czy ktoś może wstawić link, bo ja oczywiście nie umiem poszukać, a chcę zobaczyć jak jest to napisane.
Dobrze że temat poruszony, może zacznie sie coś dziać i Brawa dla tego pana który postawił kawe na ławę, za to jak krew mnie zalała jak usłyszałem burmistrza który kalkulator ma w głowie i nic poza tym bo mimo iż wie że łamie prawo to nic w sumie sobie z tego nie robi, ręce opadają.
[ Dodano: Pią Lut 18, 2011 20:19 ]
haha jaki odzew na Kikimorową prośbę
To może i ja spróbuję- poproszę o tort czekoladowy!
Kwestia finansowa zawsze będzie istotna. Z drugiej strony odkupić wszystkie rozmnażane psy trzymane na dworze? Czy tylko te gdzie jest więcej niż dajmy na to 5? Te psy nawet znacznie zaniedbane nie były...
Myślę, że dobre byłoby wprowadzenie przepisu zabraniającego mieć więcej niż ileś tam psów o ile nie prowadzi się zarejestrowanej hodowli. W stanach zdaje się tak jest.
Powinna być u nas taka policja dla zwierząt ludzie wyspecjalizowani w tych kwestiach którzy kontrolują co jakiś czas takich gości jak ten bo coś mi mówi że gościa spotka kara grzywny badx wyrok w zawieszeniu wróci odpocznie chwile i znów zacznie
Był brud, smród i ubóstwo a psy na łańcuchach Wójt i Rada Gminy nie dopełniła swoich obowiązków odnośnie zawarcia umowy ze schroniskiem. Każda gmina takie musi mieć. Już z tego powodu można się urzędnikom dobrać do doopy.Psy nie powinny być ratowane z pieniędzy ze zbiórek i kwest, na to są środki w każdej gminie , a każdy mieszkaniec gminy ma wgląd do budżetu i może sobie to sprawdzić.Net mi słabo chodzi(ten materiał z podanych linków się mi niestety nie odtworzył), więc jeszcze jeden apel, w kilku słowach proszę mi napisać co mówiła ta dziewczyna odnośnie niekupowania w pseudo, czy z sensem gadała ?
[ Dodano: Pią Lut 18, 2011 21:09 ]
Mam pomysł. Tam można dopisywać komentarze pod tym reportażem, więc może gdybyśmy taki zmasowany atak zrobili i każdy by coś mądrego napisał, ale tak dosadnie to chociaż może by zauważone zostało przez ludzi. Pewnie ktoś tam wchodzi na tą stronę Uwagi.Co o tym myślicie? Ktoś chyba czyta te komentarze? Reporterzy na pewno.I pan burmistrz pewnie w tym przypadku też
A więc w skrócie mówiła o tym należy zmienić prawo w polsce by karac taki proceder, ze kupująca z pseudo psa osoba po pewnym czasie zauwaza ze psiak jest chory i tego typu rzeczy, że czesto ma miejsce to na wsiach gdzie okoliczni mieszkańcy nie zwracaja uwagi na traktowanie psów gdyż tam psisko na łańcuchu jest normą, namawia do kupna psów z hodowli zarejestrowanych w ZKwP bądź brania ze schroniska czy też fundacji aby nie kupować z takich miejsc jak to w reportarzu gdyż cierpienie tych psów nigdy się nie skończy.
[ Dodano: Pią Lut 18, 2011 21:20 ]
Cytat:
Mam pomysł. Tam można dopisywać komentarze pod tym reportażem, więc może gdybyśmy taki zmasowany atak zrobili i każdy by coś mądrego napisał, ale tak dosadnie to chociaż może by zauważone zostało przez ludzi. Pewnie ktoś tam wchodzi na tą stronę Uwagi.Co o tym myślicie? Ktoś chyba czyta te komentarze? Reporterzy na pewno.I pan burmistrz pewnie w tym przypadku też
To może coś w stylu
Burmistrza i tego drugiego zwyrodnialca na ciężkie roboty do kamieniołomów