Witam.
Razem z chłopakiem planujemy zakup bulteriera.
Znaleźliśmy dwie aukcje w pobliżu miejsca naszego zamieszkania jednak potrzebujemy informacji dotyczących hodowli z których pochodzą.
Czy możecie napisać coś na temat hodowli ''Jagbull'' Gliwice oraz ''Telpol'' z Częstochowy. Jedna z nich (Telpol) jest wpisana w tym temacie na pierwszej stronie jednak podana strona hodowli ''Telpol'' nie istnieje już a pod nazwą ''Telpol bull'' widnieje w internecie teraz firma budowlana.
Nie wiem czy ta obecna i podana tutaj to te same hodowle.
Jeśli ktoś posiada jakieś informacje czy opinie na temat tych hodowli i ich psów proszę pisać.
Podam link do obu aukcji, może komuś pomoże w stwierdzeniu czy faktycznie są to psy z rodowodami lub skojarzy hodowle.
Jeśli napisałam w złym temacie, najmocniej przepraszam
Będzie do przeniesienia ten temat, także tu odpowiadam:
Jagbull odradzam, to byłe pseudo. Byle jakie skojarzenia, byle jakie odchowanie itd.....
Poszukaj może jeszcze - tu na forum sa tematy odnosnie obecnych miotów.
Zobacz jak z badaniami rodziców, jak szczylki są odchowywane, czy hodowca to człowiek któremu zależy na znalezieniu jak najlepszego domku dla maluchów, czy tylko naprodukował i chce się pozbyć "towaru" - to się da wyczuć nawet i w rozmowie telefonicznej.
Ja osobiście sądzę, że te buldzieciaki są aktualnie godne uwagi:
http://www.bulterier-foru...sies-vt8645.htm http://www.bulterier-foru...tion-vt8659.htm
Witam.
Razem z chłopakiem planujemy zakup bulteriera.
Znaleźliśmy dwie aukcje w pobliżu miejsca naszego zamieszkania jednak potrzebujemy informacji dotyczących hodowli z których pochodzą.
Czy możecie napisać coś na temat hodowli ''Jagbull'' Gliwice oraz ''Telpol'' z Częstochowy. Jedna z nich (Telpol) jest wpisana w tym temacie na pierwszej stronie jednak podana strona hodowli ''Telpol'' nie istnieje już a pod nazwą ''Telpol bull'' widnieje w internecie teraz firma budowlana.
Nie wiem czy ta obecna i podana tutaj to te same hodowle.
Jeśli ktoś posiada jakieś informacje czy opinie na temat tych hodowli i ich psów proszę pisać.
Podam link do obu aukcji, może komuś pomoże w stwierdzeniu czy faktycznie są to psy z rodowodami lub skojarzy hodowle.
Jeśli napisałam w złym temacie, najmocniej przepraszam
sar111 - hodowla Telpol jest hodowlą cały czas działającą, a nazwa 'Telpol bull' to poprostu odrębna nazwa firmy budowlanej Michała, właściciela hodowli Telpol. Strona hodowli cały czas była do nowego roku, pewnie niedługo hodowca ją zaktualizuje Profil hodowli jest również na fb https://www.facebook.com/...?ref=ts&fref=ts .
Osobiście polecam hodowlę Telpol, sama kupiłam już kilka psów od nich i jestem bardzo zadowolona z wyboru prowadzonej linii. Ponadto, ze swoimi psami nie mam żadnych problemów zdrowotnych. Zawsze dostaję tam psa takiego jaki mi się wymarzy - prawdziwego bullterriera
też uważam, że trzeba patrzeć na badania rodziców, bo jak ich niema, a hodowca mówi, że nie bada, bo jego psy są zdrowe, to od razu zrezygnuj z takiej hodowli.
Jeśli hodowca żałuje paru stów na badania, a sprzedaje psiaki za parę tys. to nie hodowca takie jest moje zdanie
Badania na które musisz zwrócić uwagę:
Serce (najlepiej badanie - Dopler),echo
Nerki -UPC(co roku),USG
Słuch - BAER
do tego jeszcze mogą być badane Rzepki