Mam pytanie czy znacie jakiś dobry sposób na przetransportowanie bulla do UK?
Ponieważ niedługo wyprowadzam się ponownie do Anglii i chciałabym żeby mój bullek do mnie dojechał.
Myślałam o podróży samolotem bo jest to chyba najmniej męcząca i najszybsza droga podróży, ale z tego co się dowiedziałam żadna linia lotnicza nie przewozi psów do UK. Mam jeszcze ewentualnie możliwość "wysłania" psa z Niemiec. Ale nie wiem czy któraś z tamtych linii lotniczych przewozi psy.
Znacie może jakieś innego możliwości przewozu psiaka?
Proszę o rady!
byłam w LOT i babeczka powiedziała, że owszem przewożą zwierzęta... ale nie do UK.
I powiedziała, że raczej żadna linia z polski nie przewozi psów na teren UK.
Dlatego pytam czy ktoś wie konkretnie jaka linia może przewozi psy.
Właśnie z moich zmobilizowanych znajomych raczej nikt samochodem na wyspy się nie wybiera. Wszyscy są wygodni i podróżują samolotami
My przywozilismy z UK do Polski i z tego co pamietam samolotem nie było problemu ale przelot z ubezpieczeniem psa był na tyle drogi ze postanowilismy pojechac sami.przelot 600 funtów do tego kennel i chyba ubezpieczenie
_____________________________ nie ważne co Ty myślisz liczy się to co myśli ChiCo !
www.wantedbulls.pl
Znajoma sprowadzała psa z Pl na Cypr potem spowrotem do Pl a potem do Irlandii busem.
Nie jest to tania impreza ale ludzie tak robią. A nie myślałaś żeby jechać samochodem? Pewnie jest kupa ludzi która się ogłasza na stronach polaków w UK, że jedzie tego i tego samochodem i ma wolne miejsca. Może byś się dogadała z kimś żeby zabrał Ciebie i psa?
Właśnie muszę rozwazyć wszystkie opcje.
Ponieważ na początku jadę sama, pies zostaje w domu w Polsce.
A potem muszę wymyślić, jak go przetransportować najlepiej do UK.
British Airways na przykład, plus LOT również, ale musi lądować na konkretnych lotniskach albo tylko w Londynie, nie pamiętam dokładnie. Za przewóz lotniczy płaci się w zalezności od wielkości psa, przy niedużym to 100-200 euro (dorosła mini bullinka).
A jak szukasz najwygodniejszego sposobu - to firma wyspecjalizowana w przewozie zwierząt. Gdzieś na forum linki do sprawdzonej były podawane.
to ta babeczka, z którą rozmawiałam w biurze LOT była chyba jakaś niedoinformowana bo powiedziała, że z LOTu psa do UK nie przewiozę i inne linie lotnicze latające z Polski też nie biorą..