Witam,
długo czekałem na ten moment, żeby kupić pierwszego psa tej rasy. Znalazłem ostatnio ogłoszenie ale coś mi tutaj nie gra i potrzebuje pomocy kogoś kto ogarnia hodowle bulterierów w PL.
Tutaj link do aukcji:
http://olx.pl/oferta/bult...html#4f1880d105
Hodowla Oldbull (nie umiem znaleźć na forum ani ZKwP jej)
Ojciec z hodowli Bull Position
Matka z hodowli Vitatus ( na ich stronie nie ma w ogóle takiej suki chyba, że na warunku hodowlanym była czy coś)
Mam mętlik w głowie po tych wszystkich informacjach
Hodowla całkiem blisko więc kusi trochę kupić.
Mogę liczyć na czyjąś pomoc w tej sprawie z góry dzięki.
[ Dodano: Nie Kwi 05, 2015 19:07 ]
Ja mam suczkę z Kosmalkowa z tego skojarzenia A to jest chyba jakaś nowa hodowla. Jeśli masz blisko to najlepiej podjechać, obejrzeć na żywo mamę i szczeniaki i oczywiście zapytać o badania suki , bo ojciec przebadany.
Po szybkiej konsultacji z Kasią okazało sie ze obie znamy matkę szczeniaków. Jej domowe imię to Kulka. Chodziliśmy na to samo szkolenie. Chodź muszę przyznać ze to bardziej jej pan potrzebuje szkolenia i lekcji prowadzenia psa. Suszka na spotkaniach, była bardzo nakręcona, pobudzona. Nie znała żadnych granic komend itp. Moim zdaniem to wina jej "ludzi" bo nie przyłożyli żadnych starań by prawidłowo prowadzić psa.
Znam tez właściciela psa z prywatnej strony i osobiście nie chciałabym mieć z nim nic do czynienia.
Nie oceniam oczywiście szczeniaków przez pryzmat "hodowcy". Wiem jednak ze to ich pierwszy miot i obawiam sie ze socjalizacja psiaków, przygotowanie ich do dorosłego życia nie przebiegnie najlepiej.
Właśnie widziałem tą Kosmalkową, kosmolkową czy jak to tam napisać poprawnie. Tylko, że z Płocka jest hodowla. A tutaj Będzin, teraz jeszcze lepiej bo się okazało, że to koleżanka od mojego kumpla z pracy ma te psiaki
Bez urazy, ale odległość w przypadku zakupu psa nie powinna być podstawowym kryterium. Na prawdę warto czasami jechać daleko skoro szukasz przyjaciela na długie lata.
To nie jest główny powód bo Bulka szukam już długo a teraz akurat jest całkiem nie daleko i się chciałem poradzić osób na forum bo większość ogarnia hodowle czy ludzi które je mają.
skąd ta nazwa hodowli Old Bull tam? Przeciez w ogłoszeniu jak wół jest napisana inna nazwa hodowli tez
Nazwa hodowli:
Vitatus
Vitatus jest ZKwP
[ Dodano: Nie Kwi 05, 2015 20:34 ]
jest też w naszej forumowej bazie: http://www.bulterier-foru...hodowli,105.htm i są namiary mozesz zadzwonic do Vitatusa i zapytac bezpośdrenio czy wiedzą co to za ogłoszenie, jesli tak, to czy miot będzie na ich przydomek i czy suka jest na warunku hodowlanym u tych ludzi co dali ogłoszenie
_____________________________ Cerberka już nie ma, została Negra i Landrynka... 1.01.2018 do rodziny dołączył Crimson
skąd ta nazwa hodowli Old Bull tam? Przeciez w ogłoszeniu jak wół jest napisana inna nazwa hodowli tez
Nazwa hodowli:
Vitatus
Vitatus jest ZKwP
[ Dodano: Nie Kwi 05, 2015 20:34 ]
jest też w naszej forumowej bazie: http://www.bulterier-foru...hodowli,105.htm i są namiary mozesz zadzwonic do Vitatusa i zapytac bezpośdrenio czy wiedzą co to za ogłoszenie, jesli tak, to czy miot będzie na ich przydomek i czy suka jest na warunku hodowlanym u tych ludzi co dali ogłoszenie
Właśnie o tym samym myślałem, może suka na warunku z Vitatus. Ale tak jak mówi wolę zapytać bo co prawda psa na wystawy nie che ale z pseudo hodowli też psa nie chce