Ja ostatnio miałam wielki problem z wyborem. Ceny są masakryczne a i tak nie znalazłam dokładnie tego czego szukałam.
Chodziło mi o legowisko z bardzo grubej gąbki bo mój pies ma straszne modzele.
W sklepach kolorów zatrzęsienie ale żadnego funkcjonalnego legowiska. A ceny jeszcze lepsze.
Musiałam robić sama.
Tofik długo testował posłanko dla siebie. Większość zakończyła żywot w jego zębach. W końcu udało mi się upolować 2 rodzaje, które dziad szanuje. Jedno bo je chyba lubi, drugie bo nie ma innego wyjścia. Pierwsze to mięciutki pontonik z tkaniny tapicerskiej (jakby to robiło różnicę zębom ). Drugie jest bardzo twarde, dużo twardsze, mocniej wypchane niż wszystkie jakie miałam okazję widzieć. Idealnie nadaje się na zewnątrz. Duży, wygodny ponton. Zęby tylko się po nim ześlizgują.
A tu Tofik-onanizator w swoim ulubionym pontoniku.
u nas w zasadzie z poslaniami nie ma problemu choc i tak najlepsza jest kanapa.
ostatnio Marek kupil legowisko z pluszu w panterke z bokami i gruba poducha ktora sie jednak okazala " niepasujaca" i laduje poza legowiskiem. ale w hurtowni kupilam swietny materac za 30 zl - gruby fajnie sie pierze i przypasowal super .
jak macie w swoim miescie Euro-zoo to warto zapisac sie do klubu Hillsa i korzystac z tej hurtowni bo czasem maja ceny naparwde niezle.
np komplet misek na stoojaku ale nieregulowanym - to koszt 19 zl.
juz nie mowiac o karmie bo na tym to mozna w euro zoo duzo zaoszcedzic.
witam czekam na mojego szczeniaczka bullka i probuje skompletowac wszystko co potrzebne-mam pytanie jak duze powinno byc legowisko?czy kupowac osobno male dla szczeniaka czy odrazu duze?czy takie:WYMIARY ZEWNĘTRZNE: 90 cm x 120 cm.
WYMIARY WEWNĘTRZNE: 70 cm x 100 cm. bedzie ok?
ooo takich duzych to jeszcze nie widzialam,najwieksze jakie znalazlam to 130 na 100cm...lepszy bylby typu ponton z brzegami czy materac?gdzie mozna dostac takie duze?chce tez kupic dla malej klatke zeby tam sobie siedziala jak musi np sama zostac w domu-jakie sa dobre wymiary klatki?czy 106x71x81 CM wystarczy? -- dziekuje za odpowiedz;)
;)wiadomo najlepiej...napewno tak bedzie ale swoje poslanko tez musi miec eleganckie i mieciutkie a tu tyle do wyboru;-O nie wiem tez czy obrozka czy szelki,miska na stojaku czy na podlodze,podejrzewam ze klatka jest niezbedna zeby sunia miala swoj wlasny kacik ale metalowa czy plastikowa,legowisko typu ponton,domek czy materac?/????naprawde nie jest latwo