Wysłany: Pią Kwi 19, 2013 23:00
Czarny bullterier
piszę ponieważ męczy mnie jedna sprawa, mianowicie ... jak byłam mała zainteresował mnie temat rasy bullterier zbierając zdjęcia z gazet itp natknęłam się na czysto czarnego bula z krawatem. Pytanie do osób bardziej rozwinięte w temat czy takie jeszcze istnieją?
Czy ktoś miał kiedykolwiek styczność z takim rodzajem umaszczenia?
Wysłany: Sob Kwi 20, 2013 08:21
no właśnie ...był ...jak szukałam pieska dla siebie to nawet w zagranicznych hodowlach nie było mowy o czarnym tylko ciemny pręgowany bądż łaciaty z dużą przewagą czarnego..
Wysłany: Sob Kwi 20, 2013 09:40
no prawie czarny ale to i tak widzę że unikaty
można byłoby pod kątem tej maści coś zadziałać
co prawda jestem za czysto białym ale czarnulkiem bym nie pogardziła
Dlaczego sądzisz, że można by coś pod kątem tej maści zdziałać? Jak to rozumieć?
Przecież rodzą się takie ciemne w wielu hodowlach. Spokojnie gdzieś wyszukasz, ale dla mnie takie kupowanie na kolor to słaby pomysł. Wszak pies nie tylko z umaszczenia się składa.Sam kolor to jednak nie wszystko.
Wysłany: Sob Kwi 20, 2013 10:05
chodzi mi o to że pieski w tym kolorze się bardzo ładnie prezentują
nie chodzi mi o to że kupiłam sobie piękną białą sofę i czarny pies by mi pasował do wystroju, tylko że jest ich tak mało a są równie piękne co inne ubarwienia buli
dodam iż mamy pręgusy, łaciatki, solidy i białasy a czemu nie czarne w takim jakby standardzie?
nie zrozumcie mnie zle
Najważniejsze, ze nie szukasz psa pod kolor sofy Już się spotkałam z czymś takim. Pani szukała czarno-białego lub biało-czarnego , a ja stara wariatka odpisałam brzydko, ze ma sobie kupić fortepian albo domino .