Dlatego dziś króciutko lecz wspólnymi silami postaramy sie wrzucić i zdjecia i stawkę o
A więc zacznijmy od tego, że wystawa CUDOWNA
malowniczo położona pod laskiem na zielonej krótko strzyżonej trawce, pogoda wymarzona.
klimat nie do opisania, wszyscy pogodni uśmiechnięci. Widać, że miniuty są ich pasją.
No i co najważniejsze tyle miniutków w jednym miejscu to ja dawno nie widziałam. Bo było ich chyba więcej niż w Bratysławie na Światówce!!!
W klasie Fenisława NIeszczególnego 8 psów, sędzina długo trzymała nas w niepewności. Stawiając nas na 1 lokacie wywołała łzy na zakręcie dodatkowo dostaliśmy nominacje za najlepszy ruch Tunieczka w klasie miała 16 suk siedzieliśmy na ringu chyba z godzinę. Przeszliśmy do 10 z oceną doskonałą lecz nie na lokacie. Witchunia w konkurencji miała 1 suczkę jednakże sędzina wolała małe i nabitę psiaczki dlatego też staneliśmy na drugiej lokacie. A Gibol ma teraz sezon godowy i zdecydowanie nie był w koodndycji wystawowej ponadto jak na godnego repa przystało interesowały go tylko panny i obsikiwanie wszystkiego dookoła co w efekcie dało ocenę bdb.
Szkoda, że Polskie wystawy nie mają takiego klimatu
Bo az szkoda było wyjeżdżać. Po długiej podróży i prawie połowy dnia spędzonego w ringu stwierdzam, że sił u mienia niet
Pierwszy raz byłam na wystawie zagranicznej i wrażenia w skrócie - wow!
Zajechaliśmy dość wcześnie, ok. 8, wystawa zaczynała się o 10. Powoli zjeżdżali się pozostali wystawcy, urządzano ringi, ustawiły się stoiska z bullkowymi gadżetami (cudne, ale ceny nieco kosmiczne). Wystawa na terenie szkoły dla psów, w budynku idealne toalety, które takimi pozostały do końca imprezy. Wszyscy wystawcy bardzo mili, każdy do każdego mówił cześć (mam pięć miliardów nowych znajomych )
O 10 wyszły na ring bulle standard - w skrócie - może określenie, że to był pokaz jak bull nie powinien wyglądać będzie za ostre, ale ogólnie porażka. Pies, który wygrał rasę, faktycznie najfajnieszy, poza nim może ze 2 inne bulle na 30 w sumie. Plus jeden agresor, który pogryzł człowieka i weterynarz go opatrywała.
Miniatur w stawce 68, nie pojawiła się jedna. Pani sędzina (hod. Badlesmere) mierzyła wzrost swoją miarką specjalną (będzie na zdjęciach), dokładnie macała psy, zgryz sprawdzała, ale skupiała się na osadzeniu kłów. Zwracała też uwagę na ruch i wystawianie.
Najpierw Pepe z Alten Veste - śliczny 7-miesięczny szczeniak, który później dostał też BIS Puppy.
Psy klasa młodzieży - 8 sztuk. Kiedy sędzina z dobre kilka minut waha się ewidentnie między Fenkiem a psem Georga emocje sięgają zenitu. Po dłuższej chwili podchodzi do Zuzi i wskazuje jej pierwsze miejsce! No łzy się polały, a kiedy Fenek dostał jeszcze Najlepszego Juniora i Młodzieżowego Zwycięzcę Klubu (GBF chyba, nie znam ich oznaczeń).
Klasy nie szły po kolei jak u nas, a katalog zgubiliśmy, więc dopóki nie będzie stawki na mnr, to ciężko będzie mówić o psach po imieniu. Kilka fajnych, trochę przeciętnych, ale jakichś potwornych paskud nie było.
Gibol faktycznie w głowie same amory i przez to nie w kondycji, dzień przed wystawą podupczył i był taaaaki ważny macho
Na III miejscu w klasie otwartej Chocolate Cookie Sunflower Power Kia - bardzo fajnie rozwinięty piesek, gratulacje Krzysiu!
Kiedy przyszła kolej na suczki, pierwsze pojawiły się weteranki. Pierwsza - pręgowana 13-letnia!!! sunia w doskonałej kondycji, urody też młodziki by jej mogły pozazdrościć, a jaki ruch! Bajka! Aż mi się łezka zakręciła w oku, fantastyczny pies o zachowaniu młodzika, ogromne wrażenie na mnie wywarła, niestety sędzina postawiła ją na II miejscu za 9-latką z lekką nadwagą i cyckami do ziemi.
Suczki młodzież - 16 sztuk na ringu. Niestety zdjęcia mam z drugiej tury, do której przeszła Zuzia z Tunią, bo miałam zaszczyt wystawiać dla Georga białą suczkę Amikę, w której się zakochałam - porywający charakter, sama przyjemność wystawiać taką laseczkę.
W klasie otwartej lub pośredniej wystąpiło białe cudo - miniaturka, która na pierwszy rzut oka bardzo przypominała mi naszą Inwazję Bieli Rewelacja z Galicji. Trochę za wysoka. gdyby nie to, byłaby dla mnie ideałem. Wystawiała się jak żyleta, jeszcze nigdy nie widziałam tak wystawiającej się miniatury, praktycznie robiła to sama i jeden mały krok wystawiającego, a ona już poprawiała swoje ułożenie, porywający występ, niestety dostała II lokatę.
W championach Witch stwierdziła, że nie ma ochoty na wystawianie się, bo tyle lepszych rzeczy dookoła
BOBa dostała suczka z Warbonnet'a - bardzo poprawna, ale jak dla mnie na ringu było kilka lepszych egzemplarzy.
Zdjęć jest ok. 170 - na razie nie podpisane, jak coś się pojawi na mnr, to uzupełnię dane. Póki co, miłego oglądania: http://psiaki.com.pl/categories.php?cat_id=203
_____________________________ Quem di diligunt, adolescens moritur
Autor postu otrzymał 3 piw(a)
# 8
Ostatnio zmieniony przez tufi Pon Wrz 13, 2010 22:42, w całości zmieniany 1 raz
Fajna relacja Tufi, dzięki.
Podoba mi się pomysł z wystawianiem weteranów na samym początku. Widać, że szanują psy. Dlaczego zazwyczaj weterany idą na wystawie na końcu to ja nie wiem, przecież nie powinno się im kazać tyle czekać, wszak starsi mają (powinni mieć )pierwszeństwo ;-
Zdjęcia nie są podpisane, bo zgubili katalog .
A tak przy okazji, to w tych Niemczech wśród milionów nowych znajomych poznałaś pewnie Zoricę i Tadiego (hod. Rebel Spirit), a może i Melanię (hod. WizardAndWitches)
A teraz wyniki - post Zoriki z międzynarodowego:
mini_rebel napisał/a:
BOB, Warbonnet Crystal Queen
BD, Epirus vom Emkental
RBD, Seaquest Dark Destroyer
BB, Warbonnet Crystal Queen
RBB, Undertaker’s Olympia Starlight
BP & BIS Puppy, Pepe von der Alten Veste
BV & BIS Veteran, Fairlady vom Fürstengraben
Best Handling, Epirus vom Emkental
MINIATURE BULLTERRIER Males:
Puppy Class
very promising 1 & BEST PUPPY IN SHOW, Pepe von der Alten Veste
Youth Class
EXC. 1 Bayern-Cup-Junior-Winner, Fenomen od Rudej Wiedźmy
EXC. 2 Light my Fire von der Alten Veste
EXC. 3 Connroy Red Revenge Anmajoon
EXC. 4 Lilliputian Bull Obi-Wan Kenobi
VERY GOOD Bulliebompa’s Gillies Gothic
VERY GOOD New Action Captain Hook
VERY GOOD Big Trouble Honky Tonk
Intermedia Class
EXC. 1 CAC, Bayern-Cup-Winner, BEST HANDLING, Epirus vom Emkental
EXC. 2 New Action Bauernfreund
Open Class
EXC. 1 Res.CAC, Seaquest Dark Destroyer
EXC. 2 Bullybande Action Man
EXC. 3 Chocolate Cookie Sunflower Power Kia
EXC. 4 Moocraft’s Only for Anmajoon
EXC German Thunders Eddy
VERY GOOD Big Trouble Feel Free
VERY GOOD Arafat Kuklik
VERY GOOD Wild West Desperado for Ruda Wiedzma
Ehrenklasse / Honorary Class
1. Place Sherman Aisborne Duke
MINIATURE BULLTERRIER Females:
Veteran Class
1. Place, BEST VETERAN IN SHOW, Fair Lady vom Fürstengraben
2. Place, Companion’s Noblesse
Youth Class
EXC. 1 Bayern-Cup-Junior-Winner, Kyra von der Alten Veste
EXC. 2 Capones Affinity
EXC. 3 Florentine vom Pfinzgraben
EXC. 4 Wallenstein’s Abracadabra
EXC Bulliebompa’s Gothica
EXC Sweet as Sin Cherish an Illusion
EXC Fatum od Rudej Wiedźmy
EXC Kaylie von der Alten Veste
EXC Nuestro’s Cariba
VERY GOOD Cora Red Dew Anmajoon
VERY GOOD Wallenstein’s Amica
VERY GOOD Melody von der Alten Veste
VERY GOOD Little Dragonhearts Boogie Woogie
VERY GOOD Quite Force Yabuna at Nuestros
Intermedia Class
EXC. 1, CAC, Bayern-Cup-Winner, BOB, Warbonnet Crystal Queen
EXC. 2 Rebel Spirit Domino
EXC. 3 New Action Bird of Paradise
EXC. 4 Schmidpeter’s Present
EXC Winter’s Delight Ascot Ladies Day
VERY GOOD Sweet as Sin Blissfull Feeling
VERY GOOD Tibi-Tabi Nicole
Champion Class
EXC. 1 Potsu de Notsu Amazing Aisha
EXC. 2 Witch od Rudej Wiedźmy
Open Class
EXC. 1, Res.CAC Undertaker’s Olympia Starlight
EXC. 2 Agathe Bauer from the Sun of Epona
EXC. 3 Brave Heart’s Isa
EXC. 4 Emily The Mini Warrior
EXC Sun-Dragon’s April White Princess of the Full Moon
Under the last 16 (1/8-finalist):
Stone Cold's Borat (male)
Potsu de Notsu Archibald Attila (male)
Rebel Spirit Arcane Wizard (male)
Brave Heart's Eve (female)
Assunta-Maria El Temperamento (female)
Undertaker's Josephine The Princess (female)
Little Chili Peppers Urmeli (female)
Under the last 8 (1/4-finalist):
Schardale Spirit of Oz (male)
Henry von der Alten Veste (male)
Stone Cold's Buffy (female)
Dixies Babe to Bullcreeks (female)
Under the last 4 (semifinalist):
Lulu the Warrior (female)
Mithy the Warrior (female)
The FINALS:
Urmel vom Kaiserstuhl - MBT Champ of Champions 2010
Hutch-Spike vom Kaiserstuhl - Runner Up