W wystawie mogą uczesniczyć psy, które uzyskały CACIB na jednej z wymienionych nizej wystaw:
Bruksela (Belgia) 18-19.12.2010.
Dortmund (Niemcy) 6-8.05.2011.
Paryż (Francja) 7-10.07.2011.
Leeuwarden (Holandia) 1-4.09.2011.
Wydaje mi się, że tych wystaw może być więcej. Trzeba sprawdzić na stronie.
Zgłoszone psy muszą posiadać tytuł Miedzynarodowego Championa Piękności FCI (CIB) lub Międzynarodowego Championa Wystawowego FCI (CIE).
Psy będą oceniane przez 2 sędziów, a finaliści z każdej z 10 grup (64psy) oceniani będą w finale.Wszyscy uczesnicy otrzymaja atrakcyjne nagrody, w tym Wiktory z brązu, srebra,złota.
Participation in the « FCI CENTENARY WORLD CHAMPION OF CHAMPIONS » is reserved exclusively to the FCI International Champions (CIB ‐ CIE) whose title has officially been confirmed by the FCI AND to the dogs that have gained at least one (1) CACIB at one of the following four shows : Brussels Dog Show 2010 (18‐19 December 2010), FCI Centenary Winner Dog Show (Dortmund, 6‐8 May 2011), FCI Centenary World Dog Show (Paris, 7‐10 July 2011) and FCI Centenary European Dog Show (Leeuwarden, 1‐4 September 2011).
Bardzo chętnie bym pojechała popatrzeć i pokibicować.
Interchampionów kilku jest na pewno I na wystawach też parę osób było Wystawa brzmi extra jako samo widowisko też. Czekam na odzew, czy się ktoś wybiera.
Ja tu widzę terminową kolizję z klubówką w Holandii.
[ Dodano: Wto Wrz 06, 2011 14:19 ]
Sa plusy i minusy tej sytuacji. Wygramy w Holandii, bo najlepsi ze świata pojadą do Brukseli albo przegramy kompletnie, bo nasi najlepsi pojadą do Brukseli.
[ Dodano: Wto Wrz 06, 2011 14:20 ]
Z klubówki w Holandii do Brukseli 182 km, 2 godzinki dobrymi drogami, więc można obie zaliczyć.
wydaje mi sie, najlepsi pojada do Holandii.. wiec to Bruksela daje szanse na latwiejsze zwyciestwo, tylko wlasciwie nie wiem czy mozna to porownywac, bo w holandii beda sedziowie innego rodzaju niz ci spod FCI. a co do samej Holandii to bylabym bardzo ostrozna mowiac o wygranej i to nie ze wzgledu na jubileusz fci lol